Fodervärd

För att kunna bedriva en sund uppfödning kan vi inte behålla alla avelskatter hemma hos oss. Det är viktigt att varje katt får sin egentid, omvårdnad, skötsel och kärlek. Dessutom mår det inte bra om de skulle vara för mång som delar på samma yta. Därför söker vi ibland fodervärdar till avelskatter. Fodervärdsavtal (SVERAK) upprättas. 


Vi söker fodervärdar till kattungar, honor liksom hanar. Kattens äganderätt skrivs över på fodervärden kostnadsfritt efter det att katten uppnått avtalade antal kullar (2 för honor och upp till 5 för hanar) med minst två levande kattungar per kull, som uppnår 12 veckors ålder. Fodervärden står för kostnaden av kastrering av katten innan äganderätten övergår till fodervärden. 


Som fodervär till hane bör du vara väl insatt vad det innebär att ha en fertil hane hemma. 

Vi finns givetvis som stöd genom hela processen, du behöver inte ha tidigare erfarenhet av avel. För att ett samarbete ska kunna fungera ska du inte bo mer en en timmes bilfärd från Bollebygd och ditt liv i övrigt ska vara ordnat. Är du intresserad? Skriv ett mail om vad du har att erbjuda en Ragdoll från S*Admire's. 


Mvh

Lena och Fredrik Bråneke